Čokoladni parfait z grškim jogurtom in malinami
SESTAVINE:
* 1/2 srednje velikega avokada
* 1 čž 100% kakava
* 1 jž proteinov (okus čokolada)
* 1 čž vanilijeve arome
* 1/2 skodelice zamrznjenih malin
* SugarSweet sladilo (v razmerju 1:1)
* 2 jž grškega jogurta
* 1 jž kisle smetane
* fige ali kakšno drugo sadje
OPIS POSTOPKA: Kozico postavimo na sredenj ogenj in v njej pokuhamo maline v lastnem soku. Kuhamo toliko časa, da jih lahko zmečkamo z vilicami. Dodamo še SugarSweet sladilo po okusu in premešamo.
Nato v multipraktiku zmiksamo avokado, kakav, proteine, vanilijevo aromo ter eno žličko SugarSweet sladila do gladke mase. V ločeni posodi premešamo še grški jogurt in kislo smetano.
V kozarec damo najprej 2-3 žlici avokadove čokoladne kreme, sledi jogurtova plast, nato še malinina, potem ponovimo. Po želji okrasimo s poljubnim sadjem.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Rutar
Komentarji (0)