Čokoladni piškoti brez glutena
SESTAVINE:
* 150 g masla
* ¾ posodice eritritola
* ¾ posodice rjavega sladkorja
* vanilja ekstrakt ali semena vanilje
* 2 jajca
* 2 ¼ posodice brezglutenske moke
* 1 čajna žlica pecilnega praška
* ščepec soli
* 200 g temne čokolade
OPIS POSTOPKA: Maslo zmešajte s sladkorjem, dodajte vanilja ekstrakt ali semena vanilje ter jajca. Vse dobro premešajte in nato med nenehnim mešanjem dodajajte moko s pecilnim praškom. Mešajte toliko časa, dokler ni zmes gladka. Na koncu z žlico vmešajte čokoladne koščke. Naredite majhne kroglice in jih postavite na pekač. Pazite, da bodo dovolj narazen, saj se piškoti med peko razlezejo in se njihova velikost podvoji. Pecite 10 do 15 min na 175 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc
Komentarji (0)