VIDEO: Čokoladni razpokančki
Mehki, sladki in razkošno čokoladni – taki so razpokančki, ki sva jih s Filipom pripravila v že 40. oddaji Vesela žlica. Ja, tako lepa okrogla številka si zasluži resnično poseben in slasten recept. Takega, ki je primeren za vse obletnice, praznovanja in seveda za veseli december ter sladkanje v prazničnih dneh.
Priprava čokoladnih razpokančkov je glede na neverjeten rezultat res preprosta, okus pa naravnost božanski, zato le hitro v kuhinjo …
SESTAVINE:
* 200 g temne čokolade
* 160 g pirine bele moke
* 40 g 100 % kakava v prahu
* 200 g kokosovega sladkorja
* 1 vaniljev sladkor
* 110 g masla
* 2 jajci
* 40 ml mleka
* 2 žlički pecilnega praška
* Ščep soli
* POSIP: sladkor v prahu
1 razpokanček = 90 kalorij
OPIS POSTOPKA:
Čokolado razlomimo na koščke, dodamo maslo in raztopimo na nizkem ognju.
Penasto vmešamo jajci, kokosov in vaniljev sladkor. Počasi prilijemo rahlo ohlajeno stopljeno čokolado in mleko.
V posodo presejemo pirino moko in kakav ter dodamo ščep soli in pecilni prašek. Zmešamo. Mešanico moke nato počasi primešamo k jajcem in čokoladi. Masa je precej tekoča.
Testo razdelimo na dva dela, ju pokrijemo s plastično folijo in postavimo za vsaj 3 ure (ali čez noč) v hladilnik ali pa za eno uro v skrinjo.
V posodico nasujemo sladkor v prahu. S pomočjo žličke in rok oblikujemo kroglice, velike pribl. 3 cm. Te sproti povaljamo v sladkorju in jih zlagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Kroglice naj ne bodo preveč skupaj, ker se med peko razlezejo. Pred peko vsako kroglice malo pritisnemo z žličko. Pečemo jih 12 minut pri 180 stopinjah.
Pečeni piškoti so še mehki. Takoj, ko se ohladijo, jih zapremo v posodo, kjer ji lahko hranimo do 2 tedna.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut in 3 h hladilnik
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Komentarji (0)