Čokoladni srček
SESTAVINE (za biskvit):
* 150 g bele pirine moke
* 150 g mleka
* 3 žlice 100 % kakava v prahu
* 50 g kokosovega olja
* 100 g kokosovega sladkorja
* 1 pecilni prašek
* 2 jajci
Čokoladni preliv:
* 2 žlici kokosovega olja
* 150 g temne čokolade s stevijo
OPIS POSTOPKA: Jajci dobro miksamo približno 10 minut. Ko so stepena, jim počasi med stepanjem dodamo kokosov sladkor. Stepamo nadaljnjih 5 minut. V eni posodi zmešamo skupaj belo pirino moko, kakav v prahu in pecilni prašek, v drugi posodi pa mleko, kokosovo olje. Penasto vmešani jajčni masi počasi dodajamo mešanico moke in mešanico mleka, dokler nam ne zmanjka. Maso razporedimo po obroču za peko torte v obliki srčka. Pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma več (odvisno od pečice do pečice) .
Postopek za čokoladni preliv: Čokolado stopimo in ji dodamo kokosovo olje. Ohlajeno pecivo prelijemo s čokolado in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Uživamo!
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)