VIDEO: Čokoladni sufle
SESTAVINE za 3 sufleje:
* 2 jajci
* 150 g čokoladno lešnikovega namaza
Dodatno:
* kokosovo olje
* kakav Criollo
OPIS POSTOPKA:
Ločimo rumenjaka in beljaka. Iz beljakov stepemo sneg. V drugi posodi zmešamo rumenjaka in čokoladno lešnikov namaz. Nato v posodo najprej z mikserjem (na najnižji hitrosti) vmešamo polovico snega. Drugo polovico pa počasi vmešamo ročno.
Posodice namastimo s kokosovim oljem in jih posujemo s kakavom, da se souffle nanje ne prime. V posodice nalijemo maso (ne čisto do vrha). Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinj in pečemo 11 minut. Ko je soufle pečen, ga iz posodic obrnemo na krožnik.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Kuhinja: dom24
Komentarji (0)