Čokoladni tiramisu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni tiramisu

Ta preprost in okusen recept za čokoladni kozarček je popolna sladica za vse ljubitelje tiramisuja. Ker pa je brez kave, bodo nad njim navdušeni tudi otroci. 

SESTAVINE:
* 1 paket baby piškotov
* 2 dl mleka
* 50 g mascarpone sira
* 1 mala sladka smetana
* 1 žlica čokoladno-lešnikovega namaza (v mleko)
* 5-7 žlic čokoladno-lešnikovega (v marscarpone)
* 1 žlica čokoladno-lešnikovega (na vrh)
* kakav (za posip)

OPIS POSTOPKA: Mleko segrejemo in mu dodamo 1 žlico čokoladnega namaza. V njem namočimo piškote in jih zložimo na dno kozarčka. V posodi zmešamo mascarpone in smetano (smetane ni potrebno stepati) in dodamo 5-7 žlic čokoladnega namaza. Zmes razporedimo po piškotih in začnemo ponavljati postopek. Na koncu po vrhu namažemo še 1 žlico namaza in posujemo s kakavom.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek

* 1 paket baby piškotov * 2 dl mleka * 50 g mascarpone sira * 1 mala sladka smetana * 1 žlica čokoladno-lešnikovega namaza (v mleko) * 5-7 žlic čokoladno-lešnikovega (v marscarpone) * 1 žlica čokoladno-lešnikovega (na vrh) * kakav (za posip) Mleko segrejemo in mu dodamo 1 žlico čokoladnega namaza. V njem namočimo piškote in jih zložimo na dno kozarčka. V posodi zmešamo mascarpone in smetano (smetane ni potrebno stepati) in dodamo 5-7 žlic čokoladnega namaza. Zmes razporedimo po piškotih in začnemo ponavljati postopek. Na koncu po vrhu namažemo še 1 žlico namaza in posujemo s kakavom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.