Čokoladno arašidova torta
SESTAVINE:
* 100 g temne čokolade
* 110 g masla
* 90 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 60 g bele mehke moke (pirina/pšenična)
* 1 žlička pecilnega praška
* 15 g kakava v prahu
* 1 žlička vanilijeve arome
* ščepec himalajske soli
Arašidova krema:
* 500 g mascarpone sira
* 5 žlic 100% arašidovega masla
Čokoladni preliv:
* 100 g temne čokolade
* 100 ml sladke smetane
* arašidi za okras
Za čokoladni preliv na počasnem ognju kuhamo čokolado in smetano, tako dolgo da dobimo gladko zmes. Pustimo da se malo ohladi. Ohlajen biskvit obrnemo na servirni krožnik. Obdamo ga z obodom tortnega modela. Namažemo arašidov nadev in ga lepo pogladimo. Na vrh nadeva polijemo čokoladni preliv in potrosimo z arašidi (arašide sem na hitro zmlela v blenderju - tako da sem dobila različno velike koščke. Torta je takoj pripravljena za serviranje, še boljša pa bo, če jo za kakšno uro vrnemo nazaj v hladilnik.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)