VIDEO: Čokoladno arašidove sanje
Arašidovo maslo crunchy iz ekološke pridelave brez dodanega sladkorja in palmovega olja, ki ga pogosto dodajajo arašidovem maslu. Primerno za vegane. Arašidovo maslo je močna energijska hrana, ki vsebuje veliko maščob, predvsem zdravih nenasičenih, in kar 29 % beljakovin. Zato je tudi odličen dodatek k prehrani športnikov.
SESTAVINE za testo:
* 200 g mandljeve moke
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1 žlica sladila eritritol
* 30 g surovega kakava
* 1 žlička vanilijeve arome/esence
* 30 g kokosovega olja
* 6 do 9 žlic vode
* 1 jajce
Sestavine za arašidov nadev:
* 150 g 100% arašidovega masla
* 175 g kremnega sira
* 2 žlički sladila eritritol
* 30 g kokosovega olja
Sestavine za čokoladni preliv:
*150 g čokoladnih kapljic
*100 g kokosovega olja
OPIS POSTOPKA:
1. Vse sestavine za testo zmešamo skupaj v večji posodi in dobro premešamo. Maso prestavimo v namaščen pekač za torte in jo enakomerno razporedimo. Pečemo 12 minut na 200 stopinj.
2. V posodi zmešamo in dobro premešamo vse sestavine za arašidov nadev. Čez ohlajeno pečeno testo premažemo enakomerno premažemo arašidov nadev.
3. Stopimo čokoladne kapljice in kokosovo kremo, ter jo zmešamo skupaj. Preliv vlijemo na pito in postavimo v hladilnik.
4. Preden postrežemo lahko pito dekoriramo s arašidi, surovim kakavom in/ali kremo (arašidovo maslo in kokosova krema - segrejemo skupaj).
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)