Čokoladno arašidove skodelice z jagodičevjem
SESTAVINE:
* 150 g čokolade s stevio
* 40 g arašidovega masla
* 80 g jagodičevja
* 20 g goji jagod
* 10 g eritritol
OPIS POSTOPKA: Na parni kopeli (v manjšo posodo dodaš 1/4 posode vode in postaviš nad ogenj in nato večjo posodo postaviš na manjšo) stopiš 150 g Malinca čokolade s stevio. Medtem segreješ jagodičevje in goji jagode, ter sladkaš z eritritolom. Vzameš modelčke za muffine (Lahko silikonske, lahko papirnate) in v vsakega na dno vliješ 15 g čokolade. Ko vliješ čokolado, rahlo zavrti modelček, da čokolada steče še kakšen cm po robu modelčka. Postavi na hladno za 10 min. Po 10 min je čokolada strjena. V vsak modelček na sredino vliješ 8 g arašidovega masla in 20 g jagodičevja. Malo pritisneš z žličko in preliješ po vrhu 15 g čokolade. Rahlo potolčeš ob pult, da se zgornji del zgladi. Postaviš na hladno še za 10 min in pripravljeno je za serviranje.
ČAS PRIPRAVE: 25-30 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Blaž Berlec, YummySlovenia
Komentarji (0)