Čokoladno-kokosove mini tortce (cakepops)
SESTAVINE:
Sestavine za biskvit:
* 4 jajca
* 120 g mletih mandljev
* 3 velike žlice kokosa (čips)
* 3 velike žlice kokosove moke
*1 žlica olja ali masla (kokosovo olje)
* naravno sladilo po želji
* 1-2 žlici vode
* pecilni prašek ali soda bikarbona
Ostale sestavine:
* 250 g mascarponeja
* po želji malo ruma
* temna čokolada
* kokosova moka
* lesene palčke
* kartonasta podlaga (lahko škatla za jajca)
OPIS POSTOPKA: Sestavine za biskvit dobro premešamo in maso pečemo približno 30 min na 180 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na koščke ter primešamo mascarpone. Po želji lahko postopoma dodajamo tudi rum. Ko dobimo malenkost lepljivo maso, oblikujemo kroglice. Oblikovane kroglice dobro ohladimo, da se strdijo. Pripravimo podlago, kamor bomo odložili cakepops-e in stopimo čokolado. Vsako palčko najprej pomočimo v čokolado, nato jo zapičimo v kroglico, kroglico povaljamo v čokoladi ter posipamo s kokosovo moko. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVIL: Trening center
Komentarji (0)