Čokoladno lešnikov polentin kolač
* 70g zmehčanega masla
* 90g rjavega ali kokosovega sladkorja
* 63g mletih lešnikov
* 190g polente - koruzni zdrob
* ½ žličke pecilnega praška
* 2 jajci
* 111g mleka
* 20g 100% kakava
* 150g stopljene temne čokolade
* kakav za okras
OPIS POSTOPKA: Zmehčano maslo in sladkor dobro zmiksamo. V posebni posodi pripravimo suhe sestavine – mlete lešnike, polento, pecilni prašek in kakav ter jih dobro premešamo. V mikser izmenično dodajamo suhe sestavine in mešanico jajc ter mleka. Zmes zlijemo v pekač in pečemo pri 180 stopinj cca 45 min. Ko se kolač popolnima ohladi, ga prerežemo na pol in napolnimo s polovico stopljene čokolade. Drugo polovico razporedimo po vrhu kolača in potresemo s kakavom.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)