Čokoladno lešnikovi piškotki
SESTAVINE:
* 190g
lešnikove moke
* 100g pirine bele moke
* 1 žlička pecilnega praška
* ščepec himalajske soli
* 146g
eritritola
* 40g masla
* 115g mehkega sira (jaz sem uporabila nemastnega)
* 1 jajce
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* pest fino sesekljanih lešnikov
* 150 gramov
temne čokolade za obliv
OPIS POSTOPKA: Moko, lešnikovo moko, pecilni, sol in eritritol zmešamo v posodi in naredimo jamico. Vanjo vlijemo stopljeno maslo, sir, jajce, vaniljo in dobro premešamo, dokler ne dobimo kompaktne zmesi. Na koncu primešamo še sesekljane lešnike. Testo damo v hladilnik za vsaj kakšno uro. Iz njega oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Vsako kroglico z vilico malce potlačimo. Pečemo na 180 stopinj 15-18 min. Dobro jih ohladimo. Čokolado stopimo (temperiramo). Del piškota pomočimo v čokolado in povaljamo v dodatno nasekljanih lešnikih.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih
Komentarji (0)