Čokoladno - malinova rolada
SESTAVINE:
*500 g maslenih piškotov
*90 g čokolade v prahu
*40 g presnega kakava v prahu
*150 do 200 ml toplega mleka (ali ovsenega mleka)
Nadev:
*200 g kokosove moke
*300 g malin
OPIS POSTOPKA: Testo: Piškote drobno zmeljemo v kuhinjskem mešalniku. Zmlete piškote stresemo v večjo skledo, kjer jih zmešamo s čokolado in kakavom. V zmes počasi vlivamo toplo mleko. Gnetemo tako dolgo, da dobimo kompaktno testo, ki se ne lepi na prste. Testo do uporabe shranimo v hladilniku. Nadev: Maline stresemo v posodo in jih kuhamo toliko časa, da se razpustijo, nato jim dodamo kokosovo moko in premšamo ter pustimo, da se ohladi. Na delovno površino položimo večji kos papirja za peko in na njem testo razvaljamo v enakomerno debel pravokotnik. Testo premažemo z nadevom, potem pa ga s pomočjo papirja za peko previdno zvijemo v rulado. Rulado nato postavimo za vsaj 3 ure (najbolje kar čez noč) v hladilnik, da se dobro ohladi in učvrsti.
RECEPT PRIPRAVILA: Danica Brnot
Komentarji (0)