Čokoladno pecivo
SESTAVINE:
* 1 jogurt
* 2 jajci
* 3 žlice eritritola (sladilo brez kalorij)
* 5 žlic bio pšenične moke
* 3 žlice 100% kakava
* 1 pecilni prašek
* vanilijeva aroma (po želji)
* 2 žlici stopljenega kokosovega olja
* 50 g temne čokolade brez sladkorja
OPIS POSTOPKA: Najprej penasto vmešamo jajca in eritritol. Nato v skledo dodamo jogurt, moko, kakav pecilni prašek in stopljeno kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto ampak tekoče testo. Po želji lahko dodamo v testo še vanilijevo aromo. Nato vzamemo polovico temne čokolade brez sladkorja (prb. 50 g) in jo z nožem narežemo na majhne koščke ter vmešamo v testo.
Pekač namastimo s kokosovim olje in vanj vlijemo testo. Pečemo približno pol ure na 180 stopinj.
S temi količinami je testa dovolj za manjši pekač.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja
Komentarji (0)