"Cookie dough" sladoled (Proteinski sladoled brez proteinskih praškov)
SESTAVINE:
* 130 g odcejene čičerike
* 175 ml (rastlinskega) mleka
* 60 g datljev
* 60 g arašidovega masla (ali drugega poljubnega masla oreščkov)
* pest koščkov temne čokolade
OPIS POSTOPKA:
1. Čičeriko dobro splahnemo in odcedimo.
2.Če nimamo zmogljivega blenderja datlje za 10 minut namočimo v vrelo vodo.
3. Vse sestavine razen čokoladnih koščkov zblendamo do gladkega.
4. Primešamo še čokoladne koščke in postavimo v skrinjo za nekaj ur (ali kar čez noč). Pred serviranjem sladoled pustimo na sobni temperaturi, da se nekoliko odtali.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut (in čez noč)
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)