Datljevi piškoti iz presnega testa in marmelade
SESTAVINE:
* 60 g bučnih semen
* 90 g praženih lešnikov
* 75 g ovsenih kosmičev
* 230 g medjool datljev
* 45 - 60 ml rastlinskega napitka ali vode
* vanilija
* ščep himalajske soli
* marmelada za nadev (priporočam češnjo, višnjo ali drugo rdeče sadje)
* nasekljani lešniki za posip (opcijsko)
OPIS POSTOPKA: Bučna semena in pražene lešnike zmeljemo v multipraktiku. Dodamo ovsene kosmiče in ponovno zmeljemo. Razkoščičimo datlje in jih dodamo v multipraktik. Dodamo tudi vanilijo v prahu ali ekstrast vanilije in ščep soli. Zmešamo v multipraktiku. Rastlinski napitek ali vodo dodajamo počasi po 1 jušno žlico. Dodamo največ 4 jušne žlice. Pomembno je, da uporabimo mehke datlje. Če so datlji suhi se ne bodo zmešali v maso primerne teksture. V maso lahko dodamo tudi praznično mešanico začimb s cimetom ali le cimet. Zmešamo maso z rokami oblikujemo v manjše kroglice. V kroglice s prstom naredimo vdolbino. Nadevamo jih z marmelado in opcijsko posujemo z nasekljanimi oreščki. Ohladimo v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)