Dišeči jabolčni kruhki
SESTAVINE:
* 280 g polnozrnate pirine moke
* 2 čajni žlički pecilnega praška
* 3/4 žličke cimeta
* 1/2 žličke pimenta
* 1/4 žličke klinčkov
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* ščepec soli
* malo muškatnega oreščka
* 100 g kokosovega olja (hladnega)
* 2 jabolki
* 4 žlice medu ali javorjevega sirupa (lahko tudi več ali manj, če želiš bolj ali manj sladke)
* 120 ml rastlinskega mleka
* 100 g ovsenih kosmičev zmletih v grobo moko
OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 200°C. V posodi zmešaj moko, pecilni prašek, cimet, piment, klinčke, muškatni orešček in sol. Dodaj kokosovo olje in ga na hitro vtri v moko tako, da dobiš teksturo podobno velikim drobtinam. Jabolki naribaj in nežno stisni ven tekočino, nato jih dodaj k masi in zmešaj. Mleko zmešaj z medom, dodaj k masi in malo zmešaj, nato pa dodaj še ovsene kosmiče. Vse skupaj malo pregneti z roko dokler se sestavine ne povežejo skupaj. Oblikuj v 7 hlebčkov in peci 20-25 minut. Najboljši so še topli!
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)