NOVO! Ponev za palačinke v otvoritveni ponudbi

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Domač vanili puding
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domač vanili puding

4

Zamenjajte običajni trgovinski puding za domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje in kvalitetna vanilja – to je vse kar potrebujete za res dober vanilijev puding.



SESTAVINE:

* 0,5 l mleka

* 2 rumenjaka

* 3 žlice kokosovega sladkorja

* 2 žlici navadne pšenične bele moke ali pirine bele moke

* 1 brizg vanilijeve paste ali ščepec vanilije v prahu (rjav prah)



OPIS POSTOPKA: V posodici zmešajte 5 žlic mleka, rumenjaka, kokosov sladkor, moko, vanilijo. Preostalo mleko zavrite, vmešajte nastalo zmes in kuhajte na nizki temperaturi še 2 minuti. Puding lahko po želji še okrasite in super sladica je pripravljena. Jaz sem ga posula z mletimi lešniki.



RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja



Malince smo ta recept testirale z različnimi naravnimi sladili.

Rezultati so naslednji:




  • KOKOSOV SLADKOR: kokosov sladkor da vanilijevemu pudingu prijeten blag karamelni priokus

  • ERITRITOL : le zelo zahtevni uporabnik bi prepoznal, da ne gre za običajni sladkor. Poleg tega pa je eritritol brez kalorij!

  • JAVORJEV SIRUP: puding je malo bolj tekoč kot ostali, lahko bi se dodala še malo več sirupa, da bi bil bolj sladek.

  • MED: puding je bolj puhast, tekoč in skoraj nič sladek

  • STEVIA SUGAR SWEET: s stevio sugar sweet smo želele narediti še LCHF varjanto. Moko smo zamenjale za fino mleto kokosovo moko, kar pa se ni obneslo. Puding se ni strdil. Naslednjič preizkusimo še s tapioko moko.


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca Natalija

Po želji ga lahko tudi izpustite, se pa z njim sestavine lepše povežejo.

Vanja Frelih

Zakaj pa je potrebno v puding dati rumenjak?

Malinca Nastja

Moko je potrebno dodati, da se puding zgosti. Malinca Nastja

barbara kocjančič

zakaj moko v puding to mi ni vsec loh dobim razlago
Top hiti