Domač vanili puding
Zamenjajte običajni trgovinski puding za domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje in kvalitetna vanilja – to je vse kar potrebujete za res dober vanilijev puding.
SESTAVINE:
* 0,5 l mleka
* 2 rumenjaka
* 3 žlice kokosovega sladkorja
* 2 žlici navadne pšenične bele moke ali pirine bele moke
* 1 brizg vanilijeve paste ali ščepec vanilije v prahu (rjav prah)
OPIS POSTOPKA: V posodici zmešajte 5 žlic mleka, rumenjaka, kokosov sladkor, moko, vanilijo. Preostalo mleko zavrite, vmešajte nastalo zmes in kuhajte na nizki temperaturi še 2 minuti. Puding lahko po želji še okrasite in super sladica je pripravljena. Jaz sem ga posula z mletimi lešniki.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Malince smo ta recept testirale z različnimi naravnimi sladili.
Rezultati so naslednji:
- KOKOSOV SLADKOR: kokosov sladkor da vanilijevemu pudingu prijeten blag karamelni priokus
- ERITRITOL : le zelo zahtevni uporabnik bi prepoznal, da ne gre za običajni sladkor. Poleg tega pa je eritritol brez kalorij!
- JAVORJEV SIRUP: puding je malo bolj tekoč kot ostali, lahko bi se dodala še malo več sirupa, da bi bil bolj sladek.
- MED: puding je bolj puhast, tekoč in skoraj nič sladek
- STEVIA SUGAR SWEET: s stevio sugar sweet smo želele narediti še LCHF varjanto. Moko smo zamenjale za fino mleto kokosovo moko, kar pa se ni obneslo. Puding se ni strdil. Naslednjič preizkusimo še s tapioko moko.
Malinca Natalija
Po želji ga lahko tudi izpustite, se pa z njim sestavine lepše povežejo.Vanja Frelih
Zakaj pa je potrebno v puding dati rumenjak?Malinca Nastja
Moko je potrebno dodati, da se puding zgosti. Malinca Nastjabarbara kocjančič
zakaj moko v puding to mi ni vsec loh dobim razlago