Domač veganski snickers
SESTAVINE:
Spodnja plast:
* 150 g ovsenih kosmičev (grobo mleti)
* 90g ovsenih kosmičev (fino mleti)
* 40 g stopljenega kokosovega olja
* 60 g agavinega sirupa
* 25 g vanilijevih proteinov
* 1 dcl mandljevega mleka
Druga plast - karamela:
* 45 g agavinega sirupa
* 45 g vanilijevih proteinov
* 360 g arašidovega masla
* Pest arašidov za po vrhu
Zgornja plast - čokoladni preliv:
* 100 g temne čokolade brez sladkorja
* 30 g stopljenega kokosovega olja
OPIS POSTOPKA:
Spodnja plast: Vse sestavine dobro zmešamo, tako da nastane zmes. Kepo, ki nastane, razporedimo po pekaču in pritisnemo na podlago. Pečemo 15 minut na 180 stopinj Celzija. Nato narežemo na manjše tablice in počakamo, da se popolnoma ohladijo.
Druga plast: Vse sestavine zopet dobro premešamo. Masa mora biti kompaktna, da jo lahko oblikujemo. Karamelo razporedimo nad spodnjo plast in čez posujemo še arašide.
Zgornja plast - čokoladni preliv: Čokolado in olje postavimo v manjšo posodico nad vodno paro in neprestano mešamo dokler se čokolada ne raztopi. Prelijemo čez karamelno plast in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)