Domača francoska solata z grškim jogurtom
Francoska solata je klasična priloga, ki jo običajno povezujemo z bogatimi prazničnimi mizami. Tokrat jo pripravimo na nekoliko lažji način – z grškim jogurtom namesto majoneze. Tako bo solata bolj osvežilna, a še vedno polna okusa. Odlično se poda k različnim mesnim in ribjim jedem ali pa jo postrežemo kot lahek samostojen obrok.
SESTAVINE:
*150 g graha (iz konzerve)
*150 g korenja
*150 g krompirja
*5 večjih kislih kumaric
*1 vložena rdeča paprika v filetih
*1 kuhano jajce
*4 velike žlice grškega jogurta
*sol in poper po okusu
OPIS POSTOPKA: V dveh ločenih posodah zavremo vodo. V eni skuhamo olupljen in na manjše kocke narezan krompir ter korenje, v drugi pa jajce. Kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehča, nato jo odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.
Ohlajeno kuhano zelenjavo stresemo v večjo posodo. Dodamo grah iz konzerve ter na majhne kocke narezane kisle kumarice, rdečo papriko in jajce. Vse skupaj nežno premešamo.
Dodamo grški jogurt in dobro premešamo, da se vse sestavine enakomerno povežejo. Po okusu solimo in popramo.
Solato postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, da se dobro ohladi in okusi prepojijo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura (skupaj s kuhanjem)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)