Domača veganska granola
SESTAVINE:
*140g ovsenih kosmičev iz ekološke predelave
*100g po želji mešanih oreščkov
*3 žlice kakavovega masla
*ščepec (himalajske) soli
*80ml agavinga sirupa (ali medu)
*40g kokosove moke (grobo mlete)
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 160 stopinj. Suhe sestavine zmlejemo do zaželjene velikosti. V ponvi segrevamo kakavovo maslo in agavin sirup 2 do 3 minute, tako da se sestavini povsem združita. Nato maslo in sirup prelijemo čez suhe sestavine, dobro premešamo in razporedimo po pladnju (na peki papirju). Pečemo približno 20min. Med peko lahko sestavine premešamo ali pa pustimo, da dobimo prave koščke granole, katere lahko potem razbijemo. Po želji lahko med suhe sestavine dodamo vanilijo, suho sadje (50g) ali cimet. Dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Črep
Komentarji (0)