Domače tortilje po mehiško
Receptov za pripravo tortilj je ogromno. Jaz sem se odločila uporabiti mešanico polnozrnate in bele moke.
SESTAVINE (za tortilje):
* 250 g pšenične polnozrnate moke
* 100 g pšenične bele moke
* 45 g kokosovega masla
* 1 žlička himalajske soli
* 10 g kvasa
* 2,5 dcl tople vode
SESTAVINE (za nadev):
* 500 g mletega mesa
* Kokosovo olje
* Bazilika
* Paprika(v prahu)
* Čili
* Čebula
* Korenček
* Paprika (rdeča, rumena, zelena)
* Grah
* Koruza
* Fižol
* Paradižnikova mezga
OPIS POSTOPKA (tortilje)
1. V večjo presejemo moko, dodamo kvas, kokosovo olje, sol in prelijemo s toplo vodo.
2. Zgnetemo testo z rokami, po potrebi lahko dodamo še vode, da ustvarimo ne preveč lepljivo in preveč suho maso za tortilje.
3. Ko je masa pripravljena, pustimo testo vzhajati vsaj 1 uro.
4. Ko testo vzide, iz testa naredimo 10-12 manjših kroglic in jih razvaljamo v kroge – tortilje.
5. Pripravljene tortilje pečemo v vroči ponvi za palačinke (olja na ponev NE dodajmo). Na vsaki strani tortiljo pečemo približno 1 minuto.
6. Pečene tortilje zlagamo na krožnik, katerega obvezno pokrijemo s pokrovom ali servieto, da bodo tortilje ostale mehke.
OPIS POSTOPKA (nadev):
1. Na kokosovem olju prepražimo čebulo.
2. Meso že predhodno začinimo z soljo, papriko, čilijem in baziliko.
2. Prepraženi čebuli dodamo mleto meso in ga popražimo.
4. Med tem časom, ko se meso peče, umijemo zelenjavo in narežemo zelenjavo.
5. Ko je meso popraženo v ponev dodamo še zelenjavo in pražimo 10-15 minut.
6. Vse skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo.
7. Mehiški nadev poskusimo in po potrebi še začinimo.
8. Pripravljen nadev damo v tortiljo in jo zavijemo.
ČAS PRIPRAVE: 1 uro
RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)