VIDEO: Domači pirini njoki s paradižnikovo omako
Recept za domače pirine njoke je recept, ki uspe vsakomur. Domači njoki so krhki in se ne razkuhajo, poleg tega pa točno vemo, iz česa smo jih pripravili. Njoki s paradižnikovo omako so odlična ideja za hitro in okusno kosilo.
SESTAVINE:
Njoki:
* 200 g rikote
* 3 rumenjaki
* 200 g pirine bele ali polnozrnate moke
* 20 g parmezana
* sol, poper
* muškatni orešček
Paradižnikova omaka:
* olivno olje
* 3 stroki česna
* 1 čili
* 400 g pelatov
* himalajska sol
* sveža bazilika
OPIS POSTOPKA: V veliki posodi zmešamo vse sestavine za njoke. Nato testo razdelimo na 3 kolobarje in jih razrežemo na njoke. Zavremo vodo in dodamo njoke ter počakamo, da priplavajo na vrh (približno 4-5 minut). Omaka: Na olivnem olju prepražimo česen in čili. Dodamo pelate, sol in kuhamo 5 minut. Na koncu dodamo še svežo baziliko.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Komentarji (0)