Kaj pomaga, ko ima otrok drisko

Kaj pomaga, ko ima otrok drisko

Driska pri otrocih je pogost pojav, ki lahko starše spravi v stisko, še posebej, če traja več dni ali se ponavlja. Čeprav je driska pogosto posledica blage okužbe, lahko povzroči dehidracijo in druge zaplete, zato je pomembno, da jo obvladujemo hitro in učinkovito. 

Da bi ugotovila, kako se starši soočajo z drisko pri svojih otrocih, sem se tudi tokrat obrnila na mamice na Instagramu, ki so z mano delile svoje nasvete in preverjene domače metode. V tem blogu sem zbrala najbolj smiselne nasvete, ki ti lahko pomagajo obvladati drisko pri otroku.

1. Riž in riževa voda
Riž je pogosto priporočljiv pri driski zaradi svoje lahko prebavljive strukture in zmožnosti zgoščevanja blata. Poleg tega ima riževa voda pomirjujoč učinek na prebavila. Pripravi riž brez dodanih maščob in začimb ter otroku ponudi majhne porcije čez dan.

2. Suhe borovnice in borovničev čaj
Borovnice so bogate z antioksidanti in tanini, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetje v črevesju in upočasnijo prebavo. Suhe borovnice ali borovničev čaj so priljubljeni domači pripravki za lajšanje driske pri otrocih.

3. Gel Silkapur
Gel Silkapur vsebuje sestavine, ki obdajajo in ščitijo črevesno sluznico, s čimer pomagajo zmanjšati draženje in izboljšajo absorpcijo tekočin. Mnoge mamice priporočajo ta gel kot učinkovito pomoč pri hitrem okrevanju.

4. Aktivno oglje
Aktivno oglje je znano po svoji sposobnosti vezave toksinov in plinov v prebavnem traktu, kar lahko pomaga pri zmanjšanju simptomov driske. Pomembno pa je, da se o uporabi aktivnega oglja posvetuješ z zdravnikom, še posebej pri majhnih otrocih.

5. Prepečenec
Prepečenec je lahko prebavljiv in nevtralen, kar je idealno za razdražen želodec. Deluje kot vezivo in pomaga zgoščevati blato. To je preprosta, a učinkovita rešitev, ki jo lahko ponudiš otroku v manjših porcijah.

6. Probiotiki
Probiotiki so "dobre" bakterije, ki pomagajo vzdrževati zdravo črevesno floro. Za krepitev imunskega sistema in preprečevanje prihodnjih težav z drisko je dobro razmisliti o vključitvi kakovostnih probiotikov v otrokovo rutino. Malincini Imunobiotiki so posebej zasnovani za otroke in vsebuje mešanico probiotikov ter drugih hranil, ki podpirajo zdravo črevesno floro in krepijo odpornost.

7. Banana
Banane so bogate s kalijem, ki pomaga nadomestiti izgubljene elektrolite, ter z vlakninami, ki pomagajo zgoščevati blato. Poleg tega so banane nežne za želodec, kar jih naredi idealno živilo za otroke z drisko.

8. Juhe
Bistre juhe so odličen vir tekočin in elektrolitov. Piščančja ali zelenjavna juha brez maščob in začimb je hranljiva in pomaga pri hidraciji otroka. Juhe so lahko tudi prva hrana, ki jo otrok zaužije, ko se začne počutiti bolje.

Čeprav so domači nasveti lahko zelo učinkoviti, je vedno pomembno, da v primeru dolgotrajne ali hude driske poiščemo zdravniško pomoč, da se izključijo resnejši vzroki in da lahko otroku zagotovimo najboljše možno zdravljenje.
 

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.