Dvobarvne beljakovinske palačinke s sadjem
SESTAVINE za 3 porcije:
Temne palačinke cca 10 mini palačink:
* 1 beljakovinski čokoladni puding (180 g)
* 1 jajce
* 40 g mletih ovsenih kosmičev
Svetle palačinke cca 10 mini palačink (lahko bi naredili po enakem receptu kot zgoraj, ampak z beljakovinskim vanilijevim pudningom, sama pa sem naredila po mojem najljubšem receptu):
* 2 jajci
* 60 g grškega jogurta
* 150 g skute (priporočam pasirano skuto)
* 40 g pirine moke
Ostale sestavine:
* 1 banana
* 150 g svežih jagod
* čokoladno lešnikov namaz
* čokoladni preliv
OPIS POSTOPKA:
Temne palačinke: Vse sestavine dobro premešamo.
Svetle palačinke: Penasto umešamo dve jajci, nato pa dodamo vse sestavine in dobro premešamo.
Peka palačink: Ponev segrejemo in jo malenkost namastimo s kokosovim oljem. Z žlico ali zajemalko vlijemo maso v odprtine na ponvi za mini palačinke. Palačinke po nekaj minutah obrnemo, da se zapeče še druga stran.
Priprava: Na krožnik položimo temno palačinko, jo na tanko premažemo s čokoladno lešnikovim namazom in dodamo par koščkov jagod. Nato čez položimo svetlo palačinko, jo na tanko premažemo s čokoladno lešnikovim namazom in dodamo par koščkov banan. Ponovimo še 2krat. Krožnik okrasimo z jagodami in prelijemo s čokoladnim prelivom.
ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja