Dvoje na en mah (kroglice in pečene rezine)
Če se želimo malce raznoliko posladkati, si lahko iz ene mase hkrati pripravimo dve različni jedi.
SESTAVINE:
Osnova:
* 100 g Čokomalinčka
* 200 ml mleka
* 3 žlice ovsenih kosmičev
* 3 žlice otrobov
* 1 žlica indijskega trpotca
* 1 žlička cimeta
* 3 in pol žlice Čokoladno lešnikovega namaza
Za rezine:
* dodatno še 1 jajce
* 1 žlica sladkorja (stevije oziroma po želji)
OPIS POSTOPKA: V mleko zamešamo Čokomalinček in pustimo, da se mleko dobro vpije (nekje 10-15 minut). V mlinčku zmešamo kosmiče, otrobe, indijski trpotec in cimet ter zmeljemo. Izmenično z žlico Čokomalinčku primešamo suho mešanico in namaz. Masa mora biti primerna za izdelavo kroglic. Če je presuha dodajte še malo namaza, če premokra pa malce suhih sestavin. Približno 260 g te mešanice damo v drugo posodico in iz nje oblikujemo kroglice (iz tega pride približno 16 kroglic po 15 g). Nato jih hranimo v hladilniku. Preostalemu delu mase primešamo eno jajce in sladkor. Pekač obložimo s peki papirjem in maso damo v pekač. Pekla sem v okroglem pekaču premera 15 cm na 200 stopinj nekje 10-20 minut (preverite z zobotrebcem). Ohladite in po želji kombinirajte z jogurtom, sadjem ali »oreškastim maslom« J
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Šibila
Komentarji (0)