Dvojna sladica
SESTAVINE:
* 500 ml kokosovega mleka
* 30 g kokosovega sladkorja (po okusu lahko tudi malce več)
* 30 g koruznega škroba (za paleo verzijo uporabimo tapiokino moko)
* 30 g kakava v prahu
* 1 čajna žlička cimeta v prahu
* 1/2 čajne žličke ingverja v prahu
* 1/4 čajne žličke kajenskega popra
* ščepec soli
OPIS POSTOPKA: Suhe sestavine zmešamo v lončku. Dodamo 1 dl razredčenega kokosovega mleka (lahko tudi samo vodo) in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Tačas zavremo 0,5 l kokosovega mleka. Ko zavre, ga odstavimo in vanj vlivamo zmes in ves čas mešamo z metlico za stepanje. Pazimo, da se ne naredijo grudice. Nato na majhnem ognju ob nenehnem mešanju kuhamo še 3 minute. Vročo čokolado vlijemo v skodelice in takoj postrežemo. Za ekstra okus lahko potresemo še nekaj zdrobljenih lešnikov oz. drugih oreščkov po okusu. Če želimo puding, postavimo skodelice vsaj za eno uro v hladilnik in nato postrežemo. V tem primeru lahko dodamo še kokosovo smetano in nekaj odmrznjenih ali svežih borovnic.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo
Komentarji (0)