Dvojni čokoladni mafini
SESTAVINE:
* 190 g polnozrnate moke
* 100 g kokosovega sladkorja
* 1,5 žličke pecilnega praška
* 1 žlica kakava v prahu
* ščepec soli
* 60 ml mleka
* 170 g grškega jogurta
* 55 ml rastlinskega olja
* 2 jajci
* 1 žlička vanilijievega ekstrakta
* 135 g temne čokolade (narezana na koščke)
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 190°C in pekač za muffine obložimo s papirnatimi modelčki za muffine. V večji skledi zmešamo skupaj moko, kokosov sladkor, pecilni prašek, sol in kakav. Dodamo mleko, grški jogurt, olje, jajca in vanilijev ekstrakt in zmešamo z lopatico. Na koncu dodamo še koščke temne čokolade in na rahlo premešamo. Maso razdelimo v muffin modelčke in pečemo 18 min (preverimo z zobotrebcem). Ohladimo in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + peka 18 min
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar
Komentarji (0)