Enostavni čokoladni browniji
Ta preprost recept za čokoladni biskvit z banano ali jabolčno čežano je idealen za vse ljubitelje zdravih ter hitrih sladic. Sočen biskvit, oblit s čokoladno kremo in posut z oreščki, je popoln za vsako priložnost, ko si zaželite nekaj sladkega, a hkrati hranljivega. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa božanski!
SESTAVINE (biskvit):
* 270 g jabolčne čežane ali spasiranih banan (z banano bo bolj sladko)
* 50 g čokoladno-lešnikovega namaza Malinca
* 3 jajca
* 30 g kakava v prahu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 30 g čokoladnih ali vaniljevih proteinov (poljubno)
* 3 g pecilnega praška
* 1/4 žličke soli
Čokoladna krema:
* 75 g temne čokolade
* 50 g kokosove smetane
* poljubno še oreščki za posip
OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 190°C in obloži 20 x 20 cm pekač s peki papirjem. Jabolčno čežano (ali spasirane banane) dobro zmešaj s čokoladno-lešnikovim namazom, jajci, vaniljevim ekstraktom in soljo. Dodaj proteine in presejan kakav v prahu in pecilni prašek. Premešaj in nato maso vlij v pripravljen pekač. Peci okoli 25 minut oz. dokler zobotrebec vstavljen v sredico biskvita ne pride ven brez mokre mase. Ko se biskvit ohladi, naredi čokoladno kremo. Temno čokolado stopi nad soparo, dodaj kokosovo smetano in dobro premešaj, da dobiš homogeno zmes. To namaži na ohlajen biskvit. Nareži na kocke in posuj z oreščki. Browniji so še boljši čez nekaj ur.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)