Jabolčni zavitek brez moke in glutena
SESTAVINE:
* 250g puste skute
* 2 jajci (velikosti M)
* 35g kokosove moke (razmaščene)
* 10g luščin indijskega trpotca
* 25g eritritola oz. po okusu
Nadev:
* 600g jabolk
* 30g masla
* 40g eritritola oz. po okusu
* mleti cimet
OPIS POSTOPKA:
1. V skledo stresemo skuto in jo z vilico pretlačimo. Dodamo stepeno jajce in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
2. Dodamo kokosovo moko, indijski trpotec in eritritol.
3. Postavimo v hladilnik za vsaj 10 minut, nato razdelimo v dve enako veliki kepi.
4. Pečico prižgemo na 180°C.
5.Vsako kepo posebej razvaljamo med dvema listoma peki papirja toliko, da je ob robu peki papirja 5 cm prostora na vsaki strani. Previdno odstranimo zgornji peki papir.
6. Jabolka olupimo, jih naribamo na rezine in položimo na testo čim bolj enakomerno. Potresemo z eritritolom in cimetom.
7. V kozici stopimo maslo in z njim prelijemo jabolka.
8. S pomočjo spodnjega peki papirja testo tesno zvijemo in prestavimo na pekač skupaj s peki papirjem. Testo se hitro pretrga, zato zvijamo počasi in previdno. Če se testo noče lepo odlepiti od peki papirja, ga med zvijanjem sproti odlepimo s pomočjo jedilnega noža.
9. Pečemo približno 45 minut oziroma do zlatorjave barve.
10. Pustimo, da se ohladi, po želji potresemo z mletim eritritolom in razrežemo na 8 kosov.
ČAS PRIPRAVE: priprava – 55 min, pečenje – 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Urša Gorše
Komentarji (0)