Več kupiš, višji popust dobiš

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Fermentiran ajdov kruhek s semeni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fermentiran ajdov kruhek s semeni

SESTAVINE:
* 500 g zelene oz. hladno luščene ajdove kaše
* 230 ml vode
* 2 žlički soli
* 1 žlička (kokosovega) sladkorja
* 90 g mešanice semen + 70 g sezama ali lanenih semen
* 90 g bučnih semen

OPIS POSTOPKA:
1. Ajdo prelijemo s toliko vode, da je v celoti pokrita in pustimo namakati 6 ur.
2. Namočeno ajdo speremo in zblendamo z 230 ml vode. Vsebino iz blenderja prelijemo v skledo in pustimo, da 12 ur fermentira na sobni temperaturi.
3. Po 12 urah primešamo začimbe (sol, sladkor) in 90 g sončničnih semen nato pa maso prelijemo v manjši pekač obložen s peki papirjem.
4. Posujemo s sezamom in bučnicami in pečemo v vnaprej segreti pečici, cca. 90 min na 180 °C. Kruh lahko hranimo v hladilniku do 1 tedna.

ČAS PRIPRAVE: čez noč
RECEPT PRIPRAVILA:
 Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti