Fermentiran ajdov kruhek s semeni
SESTAVINE:
* 500 g zelene oz. hladno luščene ajdove kaše
* 230 ml vode
* 2 žlički soli
* 1 žlička (kokosovega) sladkorja
* 90 g mešanice semen + 70 g sezama ali lanenih semen
* 90 g bučnih semen
OPIS POSTOPKA:
1. Ajdo prelijemo s toliko vode, da je v celoti pokrita in pustimo namakati 6 ur.
2. Namočeno ajdo speremo in zblendamo z 230 ml vode. Vsebino iz blenderja prelijemo v skledo in pustimo, da 12 ur fermentira na sobni temperaturi.
3. Po 12 urah primešamo začimbe (sol, sladkor) in 90 g sončničnih semen nato pa maso prelijemo v manjši pekač obložen s peki papirjem.
4. Posujemo s sezamom in bučnicami in pečemo v vnaprej segreti pečici, cca. 90 min na 180 °C. Kruh lahko hranimo v hladilniku do 1 tedna.
ČAS PRIPRAVE: čez noč
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)