Fit cheesecake
SESTAVINE (za pekač premera 27cm x 8cm):
Dno:
* 100 g ovsenih kosmičev
* 90 g ovsene moke
* 100 g grobo mlete kokosove moke
* 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
* 2 jedilni žlici kokosovega olja (stopljeno)
* 2-3 jedilne žlice eritritola (ali več,če ste bolj sladkosnedi)
* 200 ml kokosovega mleka (nesladkan)
Krema:
* 350 g quark jogurta
* 50 g eritritola (zmletega v prah)
* 1 čajna žlička vanilije
* 1 čajna žlička iztisnjenega soka limone
* 6 g konjak moke
Po vrhu:
* 2 figi
OPIS POSTOPKA:
Dno: V posodi zmešajte suhe sestavine. Dodajte stopljeno olje in kokosovo mleko ter premešajte. Nastati mora lepljiva zmes. Če je preveč lepljiva dodajte še kakšno žličko ovsene moke, če je pa presuha pa žličko mleka. Nastalo testo bo mehko in bolj žvečljivo, če bi pa želeli bolj hrustljavo dno ga lahko spečete v prej ogreti pečici na 175 stopinj za 10-12 minut. Pustite, da se ohladi, nato premažite s kremo.
Krema: Vse sestavine v posodi z železno metlico za stepanje dobro premešajte in prelijte po oblikovanem dnu.
Po vrhu enakomerno razrežite dve figi in z njimi zapolnite celotno površino.
Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri oz. tako dolgo, da se krema strdi.
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (0)