Fit čokoladna torta brez moke
SESTAVINE:
Sestavine za podlago:
* 3 jajca
* 50 g mletih orehov, mandljev ali lešnikov
* 30 g beljakovin v prahu (okus čokolada)
Sestavine za kremo:
* 200 g grškega jogurta
* 200 ml sladke smetane
* beljakovine v prahu, okus čokolada
* kakavova zrnca
* po želji naravno sladilo
Dekoracija:
* temna čokolada
* jagodičevje
OPIS POSTOPKA: V dveh posodah ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom primešamo mlete orehe, lešnike ali mandlje ter beljakovine v prahu. Beljake stepemo v čvrst sneg ter jih rahlo vmešamo prej narejeni zmesi. Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namažemo s kokosovim oljem ter zmes pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Ko se testo ohladi, pripravimo kremo. Zmešamo 200 g grškega jogurta ter 200 ml stepene sladke smetane. Mešanici dodamo beljakovine v prahu. Po želji lahko v kremo dodamo kakavova zrnca za bolj bogat okus. Ohlajeno testo obložimo s kremo ter torto okrasimo z jagodičevjem in temno čokolado, po želji tudi s stepeno sladko smetano. Če želite, da ima torta več plasti, uporabite dvojno mero vseh sestavin.
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Trening center
Komentarji (0)