Fit skutina torta z borovnicami in malinami
SESTAVINE:
* 140 g mandljev
* pol skodelice datljev
* 500 g skute (10% masčobe)
* 125 g malin
* 300 g svežih ali zamrznjenih borovnic
* 1 paketek vanilijevega sladkorja
* 4 jajca
* 3 žlice eritrola ali drugega sladila brez kalorij
* 80 g masla
* 200 g grškega jogurta ali skayr-ja
OPIS POSTOPKA: Pred začetkom datlje namočimo v vodo za eno uro, nato v blenderju sesekljamo in zmešamo mandlje, datlje in maslo (sobne tempeture). V maso dodamo 1 jajce in 1 žlico eritritola ter premešamo. Testo enakomerno razdelimo (potlačimo) v tortni pekač klasične velikosti in pečemo v pečici na 2. nivoju na 180 stopinj 10 min. Jajcam ločimo beljake in rumenjake ter beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake zmešamo z skuto, grškim jogurtom, vanilijevim sladkorjem in dvema žlicama eritritola, nato počasi vlijemo sneg beljakov in enakomerno mešamo. Ko je testo pečeno, počakamo, da se ohladi in enakomerno nanesemo skutno maso. Torto okrasimo z borovnicami in malinami in jo pečemo še 40 min na 180 stopinj.
Ko je torta pečena, počakamo, da se ohladi in jo damo v hladilnik za nekaj ur, da se sestavine povežejo.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)