Fižolovi kolački s čokoladno lešnikovim namazom
SESTAVINE:
* kozarec kuhanega belega fižola
* žlica arašidovega masla
* 1 banana
* 2 žlici kokosovega sladkorja
* 4 datlji (namočeni v vodi in odcejeni)
* 1 jajce
* pol skodelice beljakov
* žlica razmaščene kokosove moke
* 2 žlici pravega kakava
* 3 žlice pirine polnozrnate moke
* polovica vrečke vinskega kamna
* ščepec soli
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zblendamo do gladkega, z maso napolnimo pekač za kolačke in pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj, 25 min.
Zraven se prileže domača marmelada, sveže sadje, jogurt ali klasika- dober čokoladno lešnikov namaz. Pri nas doma smo vsi trije navdušenci Malincinega, saj vsebuje zgolj 3 sestavine - lešnike, kokosov sladkor in kakav, in je zaradi visoke vsebnosti lešnikov res polnega okusa.
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)