Francoski opečenec (kruhove šnite)
SESTAVINE (za dve osebi):
* 6 rezin starega kruha
* 1 dl mleka ali rastlinskega napitka
* 1dl sladke smetane (ali rastlinske smetane)
* 1 jajce
* ščep soli
* kapljica vanilijevega ekstrakt ali nožna konica vanilije v prahu
* sladkor v prahu po okusu
* olje (sončnično ali kokosovo)
OPIS POSTOPKA: Najprej z električnim mešalcem zmešamo jajce, mleko, smetano, sol, vanilijo in po želji še sladkor. Maso nalijemo v nizko posodo in vanjo položimo kruhove rezine. Pustimo nekaj minut, da kruh vse dobro vpije. Enako ponovimo še na drugi strani. Žlico ali dve olja segrejemo v ponvi in nanj položimo namočene kruhove rezine. Preostalo maso lahko polijemo čez. Pečemo 5 minut na vsaki strani na srednji jakosti. Serviramo s svežim sadjem in stopljenim čokoladno lešnikovim namazom in našo najljubšo kavico. Če pa to ni sanjski zajtrk, potem pa res ne vem kaj je. :)
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep
Komentarji (0)