Galette
SESTAVINE:
Za testo:
* 100 g pirine bele moke
* 100 g mandljeve moke (namesto mandljeve moke lahko uporabite 100 g pirine bele moke)
* 2 žlici mletega eritritola
* 100 g masla
* 1 - 3 žlice mrzle vode
* jajce za premaz
Za polnilo:
* 100 g borovnic
* 100 g malin
* 1 žlica eritritola
* 1 žlica gustina
OPIS POSTOPKA:
Testo: Postopek je povsem enostaven, saj vse sestavine razen vode dobro zmešamo skupaj. Nastane razpadajoče testo, kateremu dodamo 1-3 žlice mrzle vode (testo se mora na samem koncu dobro držati skupaj in ne sme razpadati). Testo postavimo v hladilnik za 20 minut.
Polnilo: Odmrznjenim malinam in borovnicam primešamo eritritol in gustin. Vse skupaj dobro zmešamo. Testo razvaljamo (jaz sem naredila 2 srčka in eno okroglo galetto). Na sredino položimo mešanico polnila in zavihamo robove kakor je prikazano na slikah. Robove testa premažemo z ražvrkljanim jajcem. Pečemo na 180°C približno 30 minut oziroma do zlate barve.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Komentarji (0)