Gospa Orešček
SESTAVINE:
Podlaga:
* 85 g praženih lešnikov
* 40 g kokosove moke
* 50 g ovsenih kosmičev
* 50 g kokosovega olja
* 40 g masla indijskih oreščkov Malinca
* 2 žlici javorjevega sirupa
Krema:
* 1 avokado (prb. 130 g)
* 120 g indijskih oreščkov
* 200 g kokosovega mleka v pločevinki
* 70 g kakava v prahu (Happy Cacao mix)
* 50 g kokosovega olja
* 40 g masla indijskih oreščkov Malinca
* 2 žlici javorjevega sirupa
Posip:
* Liofilizirane maline
* koščki nesoljenih pistacij
* koščki temne čokolade z malino
OPIS POSTOPKA:
1. Podlaga: Sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač za torto (18 cm) obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Zmes za podlago stresi v pekač in jo enakomerno razporedi - s prsti maso dobro pritisni ob dno pekača. Vse skupaj postavi v hladilnik in se loti priprave kreme.
2. Krema: Kokosovo mleko v pločevinki čez noč postavi v hladilnik (uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke, tekočino pa uporabi za kakšno drugo okusno jed). Tudi indijske oreščke čez noč namoči v vodo, nato vodo odlij. Sestavine za kremo v sekljalniku zmelji do enotne zmesi in jo enakomerno razporedi po podlagi.
3. Posip: Torto posuj s koščki liofiliziranih malin, pistacij in temne čokolade z malino ter jo za vsaj 2 uri postavi v hladilnik (najbolje bo, če jo tam pustiš čez noč).
Komentarji (0)