VIDEO: Goveja juha
Kako skuhati pravo domačo govejo juho?
V tokratni oddaji Vesela žlica ti s Filipom razkrijeva kar nekaj trikov, ki naredijo nedeljsko župco brez konkurence.
Poglej video recept spodaj ...
Opomba: Video recept je nastal po receptu mojega atija, ki zame naredi daleč najboljšo govejo juho.
SESTAVINE za juho:
* 500 g govejega stegna
* 2 goveji kosti
* 3-4 l vode
* 3 korenčki
* 1 por
* 1 paprika
* 1 paradižnik
* 1 kos zelene
* 1 čebula
* 1 strok česna
* začimbe: sol, poper, šop svežega peteršilja, bazilika, majaron, 2 lovorjeva lista
SESTAVINE za ribano kašo:
* 2 jajci
* 130 g pšenične bele moke
OPIS POSTOPKA:
Juha:
V 3-4 l mrzle vode damo kuhati govejo stegno in kosti. Počakamo, da zavre in nato iz vrha poberemo nastalo peno.
Nato dodamo oprano zelenjavo – korenček, por, papriko, paradižnik, zeleno, čebulo, česen in začimbe (vsake po ščepec). Počakamo da juha ponovno zavre in jo nato na minimalni temperaturi kuhamo še 90 minut.
Nato juho precedimo ter zakuhamo ribano kašo (ali rezance).
Ribana kaša:
Jajci in moko vmesimo v trdo testo. Če sta jajci večji uporabimo malo več moke (130 g -150 g). Testo postavimo v hladilnik za 30 minut ter ga nato naribamo na kuhinjsko krpo in pustimo, da se malo osuši. Ribano kašo nato zakuhamo v juho. Kuhamo pribl. 5 minut.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + 2 uri kuhanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Kuhinja: dom24
Komentarji (0)