Grahova juha
Kremna grahova juha se prileže v jesenskih dneh, saj lepo pogreje želodec in poskrbi za vnos vlaknin, primerna pa je tudi za najmlajše.
SESTAVINE:
* Dva srednje velika krompirja
* 3 dl vode
* 140g graha
* Dve žlici oljčnega olja
* Dva stroka česna
* 6 vejic drobnjaka
* Sol
* Poper
* Origano
OPIS POSTOPKA:
1. Na olju prepražimo narezan krompir, grah in česen.
2. Zalijemo z vodo ter dodamo drobnjak, sol, poper in origano.
3. Kuhamo pol ure oziroma toliko, da se krompir zmehča.
4. Zmiksamo s paličnim mešalnikom.
5. Postrežemo lahko z jušnimi kroglicami, popečenim kruhom ali kislo smetano – po želji.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)