Granola s pistacijami, jagodami in belo čokolado
SESTAVINE:
* 400 g ovsenih kosmičev
* 70 g pistacij, narezanih
* ščepec soli
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* 60 g kokosovega olja
* 100 ml javorjevega sirupa
* 25 g liofiliziranih jagod
* 100 g veganske bele čokokolade
OPIS POSTOPKA: Segrej pečico na 160 °C in obloži večji pekač s peki papirjem. V večjo posodo dodaj ovsene kosmiče, narezane pistacije, sol, vanilijo v prahu in vse skupaj dobro premešaj. V posodo za kuhanje dodaj kokosovo olje in javorjev sirup. Počasi segrej in zavri. Vročo mešanico dodaj k suhim sestavinam in dobro premešaj. Maso za granolo porazdeli po pekaču, nato pa pekač postavi v pečico za okoli 12-16 minut (vmes 1x premešaj). Ohlajeni granoli dodaj liofilizirane jagode, vegansko belo čokolado in dobro premešaj. V dobro zaprti posodi bo granola zdržala do nekaj tednov.
RECEPT PRIPRAVIL: Gašper Plankar
Komentarji (0)