Granola z ovsenimi kosmiči
Granola je popularen pripravek za zajtrk, sestavljen iz različnih kosmičev in dodatkov, ki jih dodajo poljubno, da pripravimo granolo po svojem okusu. Dodatke kot so: oreščki, med, suho sadje, koščki čokolade, kokosa skupaj s kosmiči spečemo v pečici, da postane granola hrustljava. Granolo nato uporabimo v kombinaciji z mlekom ali jogurtom ali za okrasitev različnih sladic.
SESTAVINE:
* ovseni kosmiči
* med
* chia semena
* vanilija
* cimet
* kokosovo maslo
* kokosova moka
* kokosov sladkor
OPIS POSTOPKA: Najprej med seboj zmešamo vse suhe sestavine. Pogrejemo med (le toliko, da postane malo bolj tekoč in da ga lažje vmešamo) in kokosovo olje, saj jih tako lažje vmešamo. Potem zmešamo vse sestavine skupaj, da dobimo gosto in lepljivo zmes, ki jo nato enakomerno porazdelimo po papirju za peko, ki smo ga namestili na pekač. V predhodno ogreti pečici pečemo pri 160 stopinjah Celzija in pečemo od 20 do 30 minut – odvisno od pečice – vmes pa vsakih 5 do 10 minut premešamo, da postane zmes enakomerno zlato rumeno zapečeno in hrustljavo. Shranite v stekleno ali plastično posodo in uživajte kot prigrizek ali dodatek h kosmičem.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka
RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc
Komentarji (0)