Gratinirani njoki s piščancem
SESTAVINE
* 200 g češnjevih paradižnikov
* 2 žlici olivnega olja
* 400 g mletega piščančjega mesa
* 500 g njokov (po možnosti polnozrnatih)
* 100 g špinače
* 30 g parmezana
* 200 ml smetane za kuhanje
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* sol in poper
OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju popraži česen in čebulo, ter dodaj meso. Na hitro popraži meso in dodaj paradižnike, špinačo, sol in poper. Dodaj se surove njoke (ni jih treba prej kuhati) in smetano ter vse skupaj kuhaj par minut, da se njoki skuhajo. Posuj parmezanom in vse skupaj prestavi se v pečico za 10 minut, da se sir lepo zapeče.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja (Recept je povzet iz Instagram profila VIT FIT by Ana)
Komentarji (0)