Grški jogurt z ovsenimi kosmiči in jagodnim pirejem
Sestavine (na porcijo):
* 20 g ovsenih kosmičev
* 2dl mandljevega mleka (ali riževega)
* 1 čajna žlica agavinega sirupa (ali medu)
* 3 jedilne žlice grškega jogurta
* 5 večjih jagod
* 2 čajni žlici kokosovega sladkorja
* Cimet
* Po želji: mandljevo ali arašidovo maslo
Opis postopka: Ovsene kosmiče pokuhamo v mleku, jim dodamo cimet ter jih sortiramo v poljubni kozarec. Grški jogurt zmešamo z agavinim sirupom in ga razporedimo po ovsenih kosmičih. Jagode zmiksamo s paličnim mešalnikom in jih postavimo v ponev. Dodamo kokosov sladkor in kuhamo še nekaj minut, da se zgosti. Pire nato precedimo in razporedimo po plasti grškega jogurta. Po želji lahko na koncu dodamo mandljevo ali drugo maslo in postrežemo. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)