Šipkovo olje z vitaminom E 1+1 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (2.2.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone ter na Premium šipkovo olje z vitaminom E v paketu 1+1 gratis.

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Hitra in preprosta jabolčna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hitra in preprosta jabolčna pita

SESTAVINE
* 1 listnato testo (domače ali kupljeno)
* 50 g masla (zmehčano, sobna temperatura)
* 1 rumenjak
* 65 g mandljeve moke Malinca
* 1 čajna žlička vaniljeva aroma
* 200 ml tekočega medu
* 2 srednje veliki sladki jabolki (narezani na tanke rezine)
* nekaj vejic timijana

Dodatki:
* sladoled

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 200 stopinj. V manjši posodi zmešajte maslo, rumenjak, mandljevo moko, vaniljevo aromo in 1/3 medu (približno 60ml). S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj zmešajte, da nastane enotna gosta zmes. Listnato testo oblikujte v želeno obliko - jaz sem ustvarila krog, lahko pa obdržite tudi pravokotnik. Pri oblikovanju kroga sem iz pravokotnika izrezala krog, ostanke testa pa sem enakomerno položila na krog, s tem se izognemo ostankom. Testo prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po testu premažite kremo, pustite približno 0,5cm roba okoli. Po kremi položite tanke rezine jabolk in prelijte z 1/3 medu (približno 60ml). Postavite v pečico in pecite 20 minut oz. tako dolgo, da se testo zapeče in obarva zlato rjavo. Medtem v manjšem loncu segrejte ostanek medu, skupaj z vejicami timijana. Kuhajte toliko časa, da se med segreje, nato odstavite in pustite v loncu, da timijan spusti dodatno aromo. Pečeno testo vzemite iz pečice, prelijte z medom s timijanom in postrezite s kepicami sladoleda.

ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki
Midas Pixel