Hitra in preprosta jabolčna pita
SESTAVINE
* 1 listnato testo (domače ali kupljeno)
* 50 g masla (zmehčano, sobna temperatura)
* 1 rumenjak
* 65 g mandljeve moke Malinca
* 1 čajna žlička vaniljeva aroma
* 200 ml tekočega medu
* 2 srednje veliki sladki jabolki (narezani na tanke rezine)
* nekaj vejic timijana
Dodatki:
* sladoled
OPIS POSTOPKA: Pečico segrejte na 200 stopinj. V manjši posodi zmešajte maslo, rumenjak, mandljevo moko, vaniljevo aromo in 1/3 medu (približno 60ml). S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj zmešajte, da nastane enotna gosta zmes. Listnato testo oblikujte v želeno obliko - jaz sem ustvarila krog, lahko pa obdržite tudi pravokotnik. Pri oblikovanju kroga sem iz pravokotnika izrezala krog, ostanke testa pa sem enakomerno položila na krog, s tem se izognemo ostankom. Testo prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po testu premažite kremo, pustite približno 0,5cm roba okoli. Po kremi položite tanke rezine jabolk in prelijte z 1/3 medu (približno 60ml). Postavite v pečico in pecite 20 minut oz. tako dolgo, da se testo zapeče in obarva zlato rjavo. Medtem v manjšem loncu segrejte ostanek medu, skupaj z vejicami timijana. Kuhajte toliko časa, da se med segreje, nato odstavite in pustite v loncu, da timijan spusti dodatno aromo. Pečeno testo vzemite iz pečice, prelijte z medom s timijanom in postrezite s kepicami sladoleda.
ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina S. Zorčič
Komentarji (0)