VIDEO: Hitra pizza brez vzhajanja
Pri pripravi pizze večinoma naletimo na eno samo oviro in to je dolga priprava. Zate imam trik, kako se temu izogniti in v slabi uri pripraviti okusno in hrustljavo pizzo. Skrivnost je v uporabi pecilnega praška in psiliuma, ki testo naredita ravno prav mehko, da skorajda težko opaziš razliko med pizzo brez vzhajanja in tisto, ki je pripravljena s kvasom.
SESTAVINE:
Testo:
* 250 g pšenične bele moke
* ½ vrečke pecilnega praška
* žlička himalajske soli
* žlička origana
* žlička psiliuma
* 3 žlice oljčnega olja
* 180 ml vode
Nadev po želji:
* omaka iz pelatov
* nariban lahki sir
* kulen
* šampinjoni
* sveža bazilika
OPIS POSTOPKA: Vse sestavimo damo v posodo in jih v kuhinjskem robotu dobro zmešamo, da dobimo lepo zgneteno testo. Dobljeno testo z naoljenimi rokami razporedimo po pekaču s peki papirjem in za 15 minut postavimo v pečico, ogreto na 200 °C.
Testo vzamemo iz pečice, poljubno obložimo in pečemo še 20 minut pri 185 °C.
Postrežemo z listi sveže bazilike. Dober tek.
Anja Blazinšek
Vrhunski recept!