Hitri pirini kruhki
Odlični in zelo hitro pripravljeni kruhki. Super recept če potrebujete kruh, pa ga nimate časa speči.
SESTAVINE:
* 20 žlic bele pirine moke
* 1 vrečka kvasa
* 2 ščepca himalajske soli
* 150 ml tople vode
* 1 žlica olivnega olja
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine dobro zmešamo, da dobimo kompaktno testo. V kolikor se nam testo zdi premokro dodamo še malo moke, če pa je presuho še malo tekočine. Potem ga pustimo 15 minut na sobni temperaturi, da testo vzhaja. Po 15 minutah, testo razdelimo na več manjših kepic, velikosti po želji. Na ponev dodamo malo olivnega olja, vzamemo eno kepico in jo nežno raztegnemo. Pečemo na vsaki strani do zlate barve (približno 3 minute).
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik
Malinček Uroš
Pozdravljena Tatjana,lahko nadomestite himalajsko sol z navadno piransko.
Tatjana Bajc
Zakaj himalajska sol? Navadna piranska ni v redu?