NOVO! Ponev za palačinke v otvoritveni ponudbi

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Hokaido aromatični polpeti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hokaido aromatični polpeti

SESTAVINE:
* 840g hokaido buče
* 60g kokosove moke (fino mlete)
* 1 čajna žlička koriandrovih semen
* 30g naribanega sira (Ementalec)
* ingver v prahu
* kurkuma v prahu
* čili v prahu
* himalajska sol
* olivno olje
* kokosovo olje 
 
OPIS POSTOPKA: Buči odstranimo semena in jo po želji olupimo. Narezano razporedimo na pekač, dodamo kakšni 2 jedilni žlici olivnega olja ter solimo po okusu. Pečemo za 30 minut v predhodno ogreti pečici na 220 stopinj Celzija. Tako bo buča pečena in lepo obarvana. Nato jo lahko malo pustimo, da se ohladi ali pa kar toplo zmiksamo v pire, dodamo kokosovo moko, nariban sir in začimbe po okusu (ingver, čili in kurkumo v prahu, sol) ter koriandrova semena, ki smo jih strli v možnarju. Vse skupaj premešamo, nato pa z rokami oblikujemo polpete. Ker so krhki, z njimi ravnamo previdno. Pripravljene popečemo na obeh straneh za nekaj minut v ponvi na kokosovem olju toliko, da se obarvajo. Postrežemo tople ali hladne.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 5 minut
RECEPT SESTAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti