Hrustljavi nageci
SESTAVINE:
* 300g edamca v kosu
* 1 večje jajce ali 2 manjši
* 4 jedilne žlice razmaščene sezamove moke
* 4 jedilne žlice mletih lešnikov
* 2 jedilni žlici sezama
* kokosova maščoba za pečenje
* sol
OPIS POSTOPKA: Jajce razžvrkljamo in osolimo. V eno skodelico damo sezamovo moko.V drugi zmešamo skupaj mlete lešnike in sezam. Sir narežemo na poljubno velike kocke, debele vsaj 1 cm. Kocke sira najprej povaljamo v sezamovi moki, nato v jajcu in na koncu v mešanici mletih lešnikov in sezama. (Po želji lahko povaljamo še enkrat v jajcu in mešanici. Jaz sem jih samo enkrat in sir ni stekel ven med peko.) V ponvi stopimo kokosovo maščobo in v njej na hitro ocvremo panirane kocke sira.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag
Komentarji (0)