Hrustljavi piščanec z arašidi
SESTAVINE (za dve osebi):
* 1 kos piščančjih prsi
* 2 zeleni papriki
* arašidovo olje
* sol
* čili v prahu
* sojina omaka
* česen v prahu
* 1 velika žlica arašidovega masla
* pest praženih arašidov
Za prilogo
* Jasminov riž
* 2 jajci
* malo oljčnega olja
* sol
OPIS POSTOPKA: Piščančja prsa osušimo in narežemo na manjše kose, rahlo solimo. Na arašidovem olju popečemo meso, nato dodamo na koščke narezano zeleno papriko. Dodamo 2-3 žlice sojine omake, česen in čili v prahu. Pečemo dokler meso rahlo ne porjavi in se paprika prične mehčati. Med tem časom skuhamo jasminov riž po navodilih na embalaži. V vročo ponev damo malo oljčnega olja in spečemo umešano jajce. Ko jajce zakrkne dodamo riž in pražimo nekaj minut. Tik preden je piščanec narejen dodamo arašidovo maslo, premešamo da se razporedi po jedi in pražimo še minuto. Jed serviramo in jo posujemo s praženimi arašidi.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Urška Škorjanc
Komentarji (0)